Cursus Puppy-A-B-C

puppycursus Hondensportclub Andor spelende honden

Puppycursus

De puppy cursus bestaat uit tien lessen plus een examen waar trouwens niemand voor kan zakken. Om deel te nemen aan deze cursus dient de hond minimaal acht weken en maximaal zestien weken te zijn. De Puppy cursus is voornamelijk bedoeld voor de baas. Zoals gezegd is ons motto als de baas het niet begrijpt zal de hond er nog minder van begrijpen. Vandaar dat wij heel veel aandacht schenken aan de verschillende lichaamshoudingen en gedragsvormen van de hond en niet te vergeten de manier van handelen van de baas tijdens de leerperiode van de hond. De les duurt 1 uur, waarvan drie kwartier les en het laatste kwartier is het zogenaamde spelkwartier, dan mogen de honden los om zich een kwartier lang met elkaar te vermaken.

puppycursus Hondensportclub Andor puppies

A-cursus

De A- cursus is de basis gehoorzaamheid cursus. Ook deze cursus bestaat uit 10 lessen en een examen. De honden die deze cursus volgen hebben de puppy cursus achter de rug en gaan meteen door met de A-cursus, de leeftijd van deze honden is tussen de vijfde en de zesde maand. Alle oefeningen geschieden aangelijnd.

A-cursus Hondensportclub Andor
B-cursus Hondensportclub Andor

B-cursus

De B-cursus is de moeilijkste cursus voor de hond en de baas. Waar veel hondenclubs vanwege de leeftijd van de honden rond 8 a 9 maanden, juist rustig aan doen omdat de honden zich volop in de pubertijd bevinden, gaan wij juist de oefeningen moeilijk maken door alles los te oefenen. Deze manier zorgt er wel voor dat de hond na het B-examen grotendeels gehoorzaamt.

C-cursus

De gehoorzame hond gaat nu een stapje verder, hij gaat nu oefeningen doen die zijn baas hem aanleert. Zoals 25 meter vooruitsturen en terugroepen, commando’s zitten en afliggen op afstand, 3 min. uit het zicht blijven liggen en nog vele andere oefeningen. De baas zal zich tijdens deze cursus bewust moeten worden van het gebruik van zijn lichaamshouding tijdens het aanleren van deze oefeningen. Alle tips en adviezen die men heeft opgestoken tijdens puppy, A en B cursus zullen nu van pas komen. Ook deze cursus duurt 10 lessen en wordt afgesloten met een examen.

C-cursus Hondensportclub Andor