GG Behendigheid Flyball

GGB GGI, GGII & GGIII

De GG cursussen zijn een vervolg van de gewone gehoorzaamheidscursussen. Wil men deelnemen aan deze cursussen moet men geslaagd zijn voor de C-Cursus. Als men besluit om deel te nemen aan deze cursussen moet men zich ervan bewust zijn dat zij bezig zijn met hondensport, het is net een stapje verder. De GG- cursus is een doorlopende cursus d.w.z. men doet pas examen als de groep er klaar voor is. Het zijn landelijke examens die afgenomen worden door erkende keurmeesters van de FHN. Bij de GG bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan landelijke wedstrijden.

GG cursussen Hondensportclub Andor

Behendigheid

Bij behendigheid gaat het erom dat je hond een parcours met verschillende soorten hindernissen zo snel mogelijk en foutloos aflegt, het is zeker een leuke uitdaging om samen met je hond alle hindernissen onder de knie te krijgen. Behendigheid kan je doorlopend trainen en om deel te kunnen nemen aan de trainingen heb je de basiscursussen doorlopen. Wij hebben een wedstrijdteam, een gezellige club die samen op wedstrijd gaan door het hele land dus heb je de smaak goed te pakken dan kan je hierbij aansluiten.

Voor de jonge honden hebben wij een behendigheidsgroep ingericht met oefeningen aangepast op de leeftijd zodat ze spelenderwijs kennis kunnen maken met behendigheid, allemaal weinig belastend maar wel erg leuk en uitdagend.

Kidsclub

Op zondagochtend is onze kidsclub. Voordat de honden deel kunnen nemen aan de kidsclub hebben ze de basisgehoorzaamheidscursussen, puppy A-B-C, doorlopen. De kids maken samen met zijn of haar hond spelenderwijs kennis met de behendigheidssport en versterken op deze manier hun onderlinge band samen. Af en toe wisselen we de lessen af met een leuke estafette race, een onderlinge wedstrijd of waterpret als het weer dit toe laat, dit zorgt voor gezelligheid onderling.Flyball

Flyball train je doorlopend, je kan deze sport recreatief beoefenen en je kan deelnemen aan wedstrijden. Wij beoefenen de sport recreatief. Flyball is een sport in teamverband. Het team bestaat uit vier combinaties. Het is hierbij de bedoeling dat je hond over vier hindernissen springt. Aan het einde van de vier hindernissen staat een apparaat met een tennisbal erin, je hond bediend het apparaat door gebruik van zijn voorpoten, vangt de bal en neemt deze zo snel mogelijk mee terug over de vier hindernissen. Vervolgens kan de volgende hond van start gaan. Is jouw hond gek van tennisballen en actie? Dan is deze sport iets voor jullie.